

Världens förmögna har snuvat resten av oss på miljarder och miljarder av gemensamma välfärdspengar. Hur många Watergate-affärer det resulterar i återstår att se.
Jag är frilansjournalist – och därmed egenföretagare. Och ja, jag kan konstatera att det är dyrt med skatt.
Det är skinnet som håller oss – alla – samman
Vad ska man säga om händelserna i Trollhättan? Det är svårt att prata när det är svårt att ens andas.
Vi kan inte längre blunda – nu måste vi visa mod
Äntligen har Löfvén satt ner foten. Flyktingfoten. Måndagens besked att alla kommuner ska krävas på sitt ansvar att ta emot flyktingar, eventuellt nya medborgare, känns som en befrielse. En befrielse ur den veliga kramp som präglat flykting- och integrationspolitiken det senaste året.
Två nyhetshändelser i förra veckan. Belyst från två håll ser jag plötsligt beröringsskräcken i mångfaldsfrågan ur en ny vinkel.
Alla är ute efter samma sak – vår uppmärksamhet. Medieföretagen är inte längre ensamma om att berätta en historia. Men vem ska lyssna?
En dag ska vi alla dö. – Men alla andra dagar ska vi det inte. Dialogen kommer från en serieruta med två människor som filosoferar på en klippa i solnedgången med varsitt metspö i handen. Igår blev serierutans budskap ännu viktigare.
Plötsligt händer det. Partierna slåss om att vara det mest jämställda och varannan svensk är feminist. Precis som när Miljöpartiet dök upp för två decennier sedan har Fi ritat om den politiska kartan, menar Ulrika Fjällborg.
Var drar man gränsen för att hjälpa?
Frågan är fri, heter det. Och det står likaledes var och en fritt att svara som man vill: Ja, nej, eller inte alls. Det är grunden på vilken all mänsklig samvaro vilar.
Företagen duger inte för de bra cheferna
Tillväxtbolagen slåss om talangerna och cheferna går i pension. VA:s spanare menar att problemet inte ligger i att hitta dugliga chefer – utan för chefskandidater att hitta företag som duger.
Dags att dela på jobbet, herr minister
Lämna på dagis, vabba, sätta på en tvättmaskin efter sena Aktuellt. Och samtidigt göra chefskarriär. Det är dags att kvotera föräldraförsäkringen, menar Ulrika Fjällborg.
Vi har inte råd med mediokra män
Ingen lämnar ifrån sig makten frivilligt, allra minst alla mediokra män som sitter i vägen för alla kompetenta kvinnor som behövs i bolagsstyrelserna. VA:s Ulrika Fjällborg konstaterar att kvotering närmar sig med stormsteg och att det är hög tid att ta ett nytt kliv.
Hur ser det ut om 100 år? Mannen som frågade hade just hört mig berätta hur jämställdhet och välfärdssamhället drivit varandras utveckling de senaste 50 åren i Sverige på ett kvällsseminarium i en lokal inte olik ett klassiskt svenskt församlingshem i ryska Kaliningrad.